Rijst met Hete kip

- 4 kopjes rijst
- 400 gr. kipfilet in blokjes
- 5 el. zonnebloemolie
- 4 gesnipperde uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/4 l. bouillon
- 2 el. azijn
- 10 el. ketjap manis
- 4 el. ketchup
- 6 el. bruine basterdsuiker
- 2 el. sambal oelek
- 4 el pindakaas
- 300 gr. taugé
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Bak de uien mee tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit en bak deze ook even mee.
Voeg dan de bouillon, azijn, ketjap manis en ketchup toe en roer het geheel goed door. Voeg de suiker, sambal en pindakaas toe en roer weer goed door. Laat alles even sudderen op laag vuur. Roer af en toe even door.
Voeg als laatst de taugé toe, zodat deze knapperig blijft.
Tip: als je de saus te dun vind, kun je er een paar theelepels bloem in doen. Dan word de saus dikker. (naar eigen wens)
Reacties
Reactie plaatsen